De elektrische verwarming die wij plaatsen is van het merk Dimplex.

Er zijn 3 soorten van verwarming:

*Dynamische spaarkachels: Deze laden 's nachts op tijdens de goedkope daluren om de opgeslagen warmte overdag af te geven. Deze kachels beschikken ook over een ventilator waarmee ze de warmte snel kunnen verspreiden in de te verwarmen ruimte. Ze bieden  het beste comfort met het laagste elektrisch verbruik van de 3 soorten verwarming.  Ze werken met een buitenvoeler voor een flexibelere werking. Worden gebruikt in woonkamers, keukens en andere ruimtes waar men veel vertroeft.

 

*Konvektoren: Dit zijn directe verwarmingstoestellen. Dwz dat ze verwarmen met gewone 'weerstand-verwarmingselementen' die stroom verbruiken als U de thermostaat hoger draait. Ze worden gebruikt op slaapkamers. Ook badkamerverwarmers zijn hiervan een voorbeeld, maar deze zijn dan ook nog eens uitgerust met een ventilator om de warmte sneller te verspreiden.

 

 

 

 

                        

                         

 

*Spaarkonvektoren: Deze verwarmingstoestellen laden ook 's nachts op tijdens de goedkope daluren. Ze zijn echter niet voorzien van van een ventilator en werken ook niet met een buitenvoeler. Ze zijn vooral bedoeld om bepaalde plaatsen in de woning van een basiswarmte te voorzien zoals studeerkamers, grote hallen en overlopen e.d.

'